Вие сте тук

Аттар - Ориенталски аромати на Кралска Индия

Различните аромати от екзотични цветя, дървета и храсти под формата на ароматни есенции и естествени парфюми, или "Attar", традиционно се свързват с живота в красивите градини на персийските шахове, великолепните дворци на великите Моголи и кралските дворове на Индия Махараджа между XV и XVIII век.

Очарователни аромати на ориенталски градини

В градинските пространства дърветата, храстите и цветята са били подредени по специален начин, така че ароматите и формите им да взаимодействат хармонично помежду си. През горещите дни балдахини от кокосови палми и вечнозелени кипариси са осигурявали охлаждаща сянка. Езерата, осеяни с розови листенца и заобиколени от лехи на ароматен ветивер, са допринасяли за приятно освежаване. Красивите храсти от роза дамасцена, теменуги, санта паулини и цветове на плумерия са излъчвали екзотични аромати, смесващи се с проникващия аромат на плодни дървета като манго, портокал, смокиня и нар. Тези есенции са прониквали в жилищните помещения на дворците през вечерите. В същото време сладките нотки на цъфтящия през нощта жасмин са се присъединявали към опияняващия аромат на бялата пълзяща тунбергия и очарователните зюмбюл и тубероза, осигурявайки една приятна и спокойна почивка.

Ориенталски парфюми

По време на управлението на император Акбар учените в неговия двор са се посвещавали на разработването на парфюми "Attar". Тяхната популярност и по-нататъшно развитие продължава по време на неговия син, моголския император Джахангир. Той се смята за покровител на древната парфюмна индустрия, тъй като неговата съпруга императрица Нур Джахан е обичала да се къпе във вана, ароматизирана с розови листенца. В последствие с подкрепата на императора опитни алхимици в двора на Моголите започват да експериментират с естествени аромати. Така се създава традицията на производство на красивите парфюми, базирани на рози, жасмин, естествен мускус, агарово дърво, сандалово дърво и много други натурални съставки, които се изпозлват и до днешно време.

Eтеричните масла и инсенсът винаги са били важна част от ежедневието на Ориента. Древните аюрведични писания гласят, че "балансът на ароматите носи вътрешно съвършенство". Благодарение на това от незапомнени времена ароматните есенции се считат за изключително полезни за доброто здраве и душевен баланс.

7 аромата от приказния Ориент

Дарете си красиви комбинации от ориенталски аромати под формата на натурални ароматни пръчици, напоени с чисти етерични масла. Инсенсът не съдържа бамбукова пръчица, химикали или синтетични парфюми. Седемте уникални аромата са вдъхновени от седем исторически личности и техните необикновени житейски истории, случили се в необятната земя на древните индийски царства. Те ще ви очароват с луксозния чар на ароматите, украсявали Ориента.

* Ободряващ аромат на мускус - ориенталски основен аромат AKBAR, вдъхновен от моголския император Акбар

* Успокояващ аромат на гугул - основен ориенталски аромат SHIVAJI, вдъхновен от легендарния крал Шиваджи

* Енергизиращ аромат на бергамот - ориенталски основен аромат MAHARANA PRATAP, вдъхновен от индийския герой Махарана Пратап

* Благороден аромат на мира - ориенталски основен аромат KARMAVATI, вдъхновен от Кармавати - кралицата на Раджпут

* Очарователен аромат на жасмин - ориенталски основен аромат JODHA BAI, вдъхновен от индийската императрица Джода

* Мистичен аромат на тамян - ориенталски основен аромат MIRA BAI, вдъхновен от кралската светица Мира Бай

* Завладяващ аромат на ванилия - ориенталски основен аромат MUMTAZ MAHAL, вдъхновен от Мумтаз - кралицата на Моголите

Запалете си инсенс, вдишайте опияняващия му аромат и се понесете назад в историята, където чувството за чест, героизъм, достойнство, но също и приятелството, любовта и човешката доброта не са били просто написани на хартия думи, а живи реалности на човешки истории.

 

Related Products

АКБАР

Ободряващ аромат на мускус

8,99 лв.
-+

ШИВАДЖИ

Успокояващ аромат на гугул

8,99 лв.
-+

МАХАРАНА ПРАТАП

Енергизиращ аромат на бергамот

8,99 лв.
-+

КЪРМАВАТИ

Благороден аромат на смирна

8,99 лв.
-+

ДЖОДА БАЙ

Очарователен аромат на жасмин

8,99 лв.
-+

МИРА БАЙ

Мистичен аромат на тамян

8,99 лв.
-+

МУМТАЗ МАХАЛ

Завладяващ аромат на ванилия

8,99 лв.
-+