Вие сте тук

Нервно напрежение и сън

Чай & Еликсири

  • ASHWAGANDHA насърчава възстановяването, добрата почивка и здравословния сън 
  • ОТПУСКАНЕ И РЕЛАКСАЦИЯ подпомага отпускането на нервната система
  • MAJJAPRASH облекчава нервното напрежение и успокоява възбудата  

         Хранителни добавки

Тази аюрведична регенерираща терапия е подходяща за облекчаване на нервното напрежение и за цялостно отпускане на тялото. Безсънието се причинява от неспокоен ум, страх и безпокойство, емоционална възбуда, стрес, претоварване, използване на стимуланти, нарушаване на биологичните ритми, шум, топлина, студ, ниско легло или неправилната му локация. 

Прилагайте чая ОТПУСКАНЕ И РЕЛАКСАЦИЯ (Calming Relaxation) за период от 1-3 месеца през деня и след работа. Чаят Ashwagandha приемайте редовно един час преди лягане, съчетавайки го с редовен сън и умствено спокойствие.          

Категории: безсъние, възбуда, нервно напрежение, безпокойство, претоварване, претоварване, стрес, изтощение

-+
-10% Цена: 53,96 лв.
Включен ДДС
първоначална цена: 59,96

Приготвяне

Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка билкова смес (около 2 г) да ври в продължение на 3-5 минути или изсипете 250 мл вряла вода и оставете 10 минути да се запари. Консумирайте от 2 до 3 чаши на ден.

Аюрведичен еликсир: Консумирайте по 1 чаена лъжичка (5 г) по 2-3 пъти дневно в чист вид или с разтворено в чаша хладко мляко или вода. За да приготвите вкусна напитка, разбъркайте 1 чаена лъжичка (5 г) в 250 мл топла вода. Приемайте сутрин на празен стомах, през деня - 1 час преди хранене и вечер - преди сън.

Препоръчителна доза

Препоръчителна доза (чай): 2-3 чаши на ден

Препоръчителна доза (еликсири): 1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно

Да се приема сутрин на гладен стомах, през деня 1 час преди хранене и вечер преди заспиване.

Употреба

Как да използвате aюрведичните чаеве

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.

Препоръчително е да се приемат максимално два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Как да използвате aюрведичните елексири

Аюрведическите билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (dhatus) и пречистването на телесните системи (srotamsi). Те са част от подмладяващата и ревитализираща терапия за тяло и ум (rasajana). Традиционно се приемат с чаша топло мляко или вода, обикновено се използват в Аюрведичната медицина като проводник или среда (anupama) за приготвяне, употреба и по-добро асимилиране на полезния ефект от билковите добавки. Друга среда, която увеличава терапевтичната функция на билките(vehikula) включва мед, тръстиков или суров сироп, пречистено масло (ghee) или олио.

Препоръчително е да се приема максимално два билкови еликсири едновременно. Повече еликсири могат да бъдат включени или заменени в рамките на един ден или седмица, в случай че се използват за нормализиране на обичайните симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптимален ефект използвайте само един еликсир 1 час преди хранене. За по-комплексна aюрведична терапия за възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период от 1 до 3 месеца, следвайки дозата, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от терапевтичното му функция и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса.

Заради сатвичните свойства, Аюрведчната медицинска система припознава хладното или варено мляко, като обичайна съставка в лечебните рецепти. То намалява топлината на Pitta доша и успокоява бурните емоции. То също така е съществена храна и здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото способства образуването на жизнената сила ojas, която е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане и бавен метаболизъм могат да страдат от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай, поставете малко количество джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Винаги избирайте домашно или био мляко.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

Xималайския aюрведичен чай Ashwagandha, aюрведичен релаксиращ чай ОТПУСКАНЕ И РЕЛАКСАЦИЯ (Calming Relaxation) и aюрведичен еликсир Majjaprash (2 бр.)