Мускули и сила

Аюведични хранителни еликсири

  • Tribulus terrestris укрепва мускулната тъкан
  • Помага за облекчаване на напрежението и сковаността
  • Withania somnifera спомага за производство на мускулна маса
  • Действа като стимулиращ тоник и подпомага издръжливостта и мускулната ефективност
  • Zingiber officinale подобрява тонизирането на мускулите
  • Укрепва жизнеността на тялото и носи енергия
  • Asparagus racemosus помага за поддържане на психичното равновесие

Authentic AyurvedaВижте как се приготвят топлите напитки и aюрведичните еликсири от плода Амла

-+
Цена: 16,49 лв.
Включен ДДС

Mamsaprash е хранителен билков еликсир, който възстановява мускулната тъкан и оптимизира физическата сила. Увреждането на тази тъкан се причинява от недостатъчен прием на протеини и неправилно хранене, което довежда до слаба телесна конструкция, неразвита мускулатура, скованост на мускулно-скелетната система, болки в гърба и дискова херния. Допълнителни проблеми са възпаление на сухожилията и ставите, нарушения на координацията, образуване на миоми, херния, умора, тревожност, липса на увереност и умствена нестабилност.

Препоръчителна доза

1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно, отделно или с чаша хладко мляко или вода, преди хранене. За да приготвите напитката, смесете 1 чаена лъжица (5 г) в 250 мл гореща вода.

Употреба

Аюрведичните билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (дхатус) и пречистването на телесните системи (шротамси). Те са част от подмладяващата и ревитализираща (възстановяваща) терапия за тялото и ума (расаяна). Традиционно те се използват с чаша топло мляко или вода, често използвани в Аюрведичната медицина като благоприятна среда (основа) - (анупама) за приготвяне, използване, насочване и по-добро усвояване на  билковите добавки. Други средства благоприятстващи и повишаващи терапевтичното функциониране на билките (вехикула), включват мед, тръстика или суров тръстиков сироп, пречистено масло (гхи) или олиа.

Препоръчваме да използвате максимум два билкови еликсира едновременно. Повече еликсири могат да се сменят през ден или седмица, в случай че ги използвате за нормализиране на общи симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптималния им ефект използвайте един еликсир, един час преди хранене. За по-комплексна терапия, която включва възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период - от 1 до 3 месеца, следвайки  дозировката, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от неговото терапевтично функциониране и съответства на aюрведичните свойства на шест вкуса.

В Аюрведичната медицинска система като често срещана съставка на здравните рецепти се използва хладко или преварено мляко благодарение на неговите сатвични свойства. То намалява топлината на Пита доша и успокоява бурните емоции. Освен това има и съществена подхранваща функция и действа като здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото засилва образуването на жизнена сила оджас, което е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане или бавен метаболизъм  може да имат оплаквания от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай сложете малко джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Био млякото от органично производство винаги е за предпочитане.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

emblica officinalis, tribulus terrestris, withania somnifera, zingiber officinale, asparagus racemosus, pueraria lobata, sesamum indicum (семена), anacardium occidentale (плод - кашу), Гии (пречистено масло), мед, палмов сироп

Тегло

200 г билково сладко

Подобни продукти

UDANA

Стимулация и добра кондиция на тялото

13,49 лв.
-+

KUDZU

Мускулен растеж

13,49 лв.
-+

GOKSHURA

Отпускане на мускулите на врата и гърба

13,49 лв.
-+

СИЛА ОТ ПЛАНИНАТА

Подобрете ефективността си

12,99 лв.
-+