Zingiber officinaleстимулира тялото по време на умора и изтощение
Withania somnifera подпомага мускулната активност и физическата работоспособност
Asparagus racemosus носи енергия и засилва жизнеността
Cinnamomum zeylanicum насърчава кръвообращението и освежава тялото
Elettaria cardamomum има благоприятен ефект върху здравето на сърдечно-съдовата система
Tinospora cordifolia помага за подвижността на ставите
Glycyrrhiza glabra подобрява доброто храносмилане
Шерпите от хималайския регион Солу Кумбу произхождат от Източен Тибет. Те са любезни, жилави и силни хора, които познават хималайските билки и техните свойства много добре. Правилните билкови комбинации дават на шерпите силата на 1000 яка по пътя им нагоре в планината.
Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 г) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода за поне 7 минути.
Препоръчителна доза
2-3 чаши на ден
Употреба
Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.
Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.
Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.
Мога да препоръча чай PRANA. При схема: редовна употреба три пъти дневно плюс физическа активност.
Здравейте, пия чай VATA повече от седмица, наистина е вкусен и ме успокоява.
В края на 2009 г. пих чай SARPAGANDHA , защото кръвното ми налягане е доста нестабилно.След два месеца моето кръвно налягане се нормализира и се стабилизира в добро състояние.
Здравейте, редовно купувам чай (KUDZU, BRAHMI) и аз съм много доволен от тях.
Здравейте, преди около една година нараних ръката си, като пренатоварих мускулите си, което доведе до подуване, неподвижност на пръстите, възпаление на ставите. След като използвах чайът SLESAKA за няколко дни оттокът на пръстите изчезна!
Чаят работи.
След като опитах вашия CHYAWANPRASH, трябва да кажа, че той е абсолютно уникален, с много е вкусен, има силен ефект върху физическото и психическото здраве, подмладява тялото и дава енергия.
Здравейте, аз опитах в чая за черен дроб (KALAMEGHA) в Швейцария на семинар и го обожавам.
Добро утро, купих си NIMBA чай за акне, което доста се влоши поради стреса.След два месеца пиене на тази билкова смес напълно се отървах от акнето на лицето ми. Освен това болката по време на менструация намаля.
Здравейте, купих си чая RANJAKA и той ми действа добре (за умора и раздразнение)