Mamsaprash е хранителен билков еликсир, който възстановява мускулната тъкан и оптимизира физическата сила. Увреждането на тази тъкан се причинява от недостатъчен прием на протеини и неправилно хранене, което довежда до слаба телесна конструкция, неразвита мускулатура, скованост на мускулно-скелетната система, болки в гърба и дискова херния. Допълнителни проблеми са възпаление на сухожилията и ставите, нарушения на координацията, образуване на миоми, херния, умора, тревожност, липса на увереност и умствена нестабилност.
Препоръчителна доза
1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно, отделно или с чаша хладко мляко или вода, преди хранене. За да приготвите напитката, смесете 1 чаена лъжица (5 г) в 250 мл гореща вода.
Употреба
Аюрведичните билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (дхатус) и пречистването на телесните системи (шротамси). Те са част от подмладяващата и ревитализираща (възстановяваща) терапия за тялото и ума (расаяна). Традиционно те се използват с чаша топло мляко или вода, често използвани в Аюрведичната медицина като благоприятна среда (основа) - (анупама) за приготвяне, използване, насочване и по-добро усвояване на билковите добавки. Други средства благоприятстващи и повишаващи терапевтичното функциониране на билките (вехикула), включват мед, тръстика или суров тръстиков сироп, пречистено масло (гхи) или олиа.
Препоръчваме да използвате максимум два билкови еликсира едновременно. Повече еликсири могат да се сменят през ден или седмица, в случай че ги използвате за нормализиране на общи симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптималния им ефект използвайте един еликсир, един час преди хранене. За по-комплексна терапия, която включва възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период - от 1 до 3 месеца, следвайки дозировката, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от неговото терапевтично функциониране и съответства на aюрведичните свойства на шест вкуса.
В Аюрведичната медицинска система като често срещана съставка на здравните рецепти се използва хладко или преварено мляко благодарение на неговите сатвични свойства. То намалява топлината на Пита доша и успокоява бурните емоции. Освен това има и съществена подхранваща функция и действа като здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото засилва образуването на жизнена сила оджас, което е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане или бавен метаболизъм може да имат оплаквания от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай сложете малко джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Био млякото от органично производство винаги е за предпочитане.
Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.
Добро утро, искам да се присъединя към онези, които опитаха чай VIDANGA, наистина съм щастлив с този чай, помогна ми да намаля теглото си и наистина се чувствам по-добре.: O) Така че аз ви препоръчвам, наистина работи.
От дълго време страдах от чревни спазми, придружени от шумно куркане в стамаха, посещавах лекарския кабинет на традиционния лекар, където ми беше препоръчан чай Гудучи, след един месец от употребата му, проблема почти изчезна.
Аз съм много доволен от чая, мога да прекратя употребата на хапчета за успокояване на нервите ми и да се чувствам по-доволен и спокоен, ще продължавам да го купувам и го препоръчвам на всички.
Доволен съм от чая и елексирите.
Страдах от неприятна диария седмици наред и имах проблеми с храносмилането. Традиционната фармация беше напълно неефективна. С SHUNTI проблемът ми изчезна скоро! Този чай, в сравнение с други гастро чайове, е много вкусен.
В края на 2009 г. пих чай SARPAGANDHA , защото кръвното ми налягане е доста нестабилно.След два месеца моето кръвно налягане се нормализира и се стабилизира в добро състояние.
През целия месец приемах чай ABHAYA за намаляване на холестерола. В началото беше: 9,4, след един месец по три пъти на ден и хапче вечер стана 5,2. Благодаря много.
Наскоро се натъкнах на Хималайските билкови чайове и опитах някои от тях (PITTA, BHRINGARAJ, JAIPHAL) и аз съм много щастлив. Многопо-спокоен съм, раменните ми връзки стават по-силни, брадавиците от върха на пръстите ми изчезват ..
Здравейте, аз опитах в чая за черен дроб (KALAMEGHA) в Швейцария на семинар и го обожавам.
Добро утро, благодаря ви за чаевете, които са много полезни и ефективни. Често ги препоръчвам на моите пациенти и ги използвам сама.