Вие сте тук

ЕЛИКСИР ЗА ХАРМОНИЯ

Хармонизирайте тялото и ума си

ЕЛИКСИР ЗА ХАРМОНИЯ
  • Withania somnifera подпомага възстановяването и изгражда психическа устойчивост
  • Centella asiatica насърчава мозъчната дейност
  • Nelumbo nucifera допринася за душевното равновесие
  • Glycyrrhiza glabra успокоява нервната система
  • Cinnamomum zeylanicum има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовите функции
  • Emblica officinalis подобрява храносмилането и укрепва имунитета
  • Mentha arvensis облекчава дихателните пътища

Според традиционната тибетска медицина, базирана на аюрведическите принципи, всички живи организми са съставени от пет елемента: етер, въздух, огън, вода и земя. Тези елементи се проявяват в човешкото тяло под формата на три жизнени енергии (доши) вата, питта и кафа (в Тибет: бял дроб, трипа и бекен), които управляват хармоничното взаимодействие на нашите психосоматични функции.

Вата: физическа и умствена активност, кръвоносна и лимфна система, нервна система и дихателни пътища

Пита: храносмилане и метаболизъм, функциониране на черния дроб и качеството на кръвта, мозъчна активност и сетивно възприятие, телесна температура и вид на кожата

Кафа: скелетна система и мускули, стави и телесни течности, жизненост и имунна система

Разгледайте естествената колекция от билки и ръчната изработка на чай в Непал

Категории: нерви и хормонален баланс, сърдечно-съдова система, храносмилане и чревна функция, жизненост и имунна система

-+
Цена: 12,99 лв.
Включен ДДС

Съставки

withania somnifera, centella asiatica, nelumbo nucifera, glycyrrhiza glabra, cinnamomum zeylanicum (кора), emblica officinalis, mentha arvensis

Тегло

100 гр насипен чай

Препоръчителна доза

1 - 5 чаши на ден

Приготвяне

Поставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 g) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода за поне 7 минути. Билките, които спомагат за отпускане, е най-добре да се използват по време и след хранене и 1 час преди лягане.

Употреба

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чая се консумира, като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чая може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чаевете се пият отделно с един час интервал. Когато чая се пие като стимулиращо или поддържащо средство, билковата отвара може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чая се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.
Страна на произход: Непал

Подобни продукти