Вие сте тук

Подмладяваща и ревитализираща терапия

Лятното време е подходящ период за подмладяване и съживяване на тялото. Rasajana е aюрведичен метод за подмладяване на тялото и ума, който е приложим след пречистване и детоксикация, за укрепване на енергията, жизнеността и жизнената енергия Ojas. Той подобрява асимилацията на хранителните вещества от смляната храна, оптималното усвояване и здравословното функциониране на всичките седем телесни тъкани (dhatus). Фокусира се върху подмладяването и дълголетието, подобряването на мозъчната активност, включително зрението, психологическия баланс и повишаването на имунитета.

Подмладяване

Rasajana насърчава цялостното физическо и психическо здраве, забавя процеса на стареене, влияе положително на кожата, освежава паметта, концентрацията и когнитивните функции, облекчава напрежението и стреса и води до умствена релаксация. Правилното хранене и възстановяване се съчетават най-добре с прием на мляко, натурален сироп от тръстика, мед, пречистено масло - гхи, масла, масажи, вани, почивка и сън. Като цяло, за подмладяването на тялото принос имат: съзнателното поведение, позитивното мислене, емоциите и преживяванията, приятната комуникация, споделянето на вдъхновения, широко скроения светоглед, щедростта, уважението към другите и себе си, наслаждението на това, което ни харесва, способността да живеем в собствената си тишина.

Обновление

При предприемане на терапията Rasajana, човек трябва да се въздържа от прекомерно физическо и психическо натоварване, прием на стимуланти, ментално безпокойство, интензивна комуникация и гледане на телевизия. Препоръчително е да търсите спокойни места, да останете сред природата, да спортувате, да правите йога и да медитирате. Rasajana е подходяща за хората преди всичко с Vata конституция, защото им помага да стимулират храносмилателния огън и метаболизма, както и да увеличат здравословното си тегло и възстановят психическия баланс преди дългия период на студените есен и зима.

Силата на храносмилателния огън

Agni или биологичният огън на храносмилателната система се намира в стомаха и контролира всички метаболитни трансформации в тялото. Оптималният метаболизъм осигурява добро храносмилане, асимилация и трансформация на храната, както и сетивните възприятия, храненето на телесни тъкани и клетки, силен имунитет, жизненост, добро здраве, добро зрение, телесна температура и цвят на кожата. Той поражда усещане за радост, ентусиазъм и чувство на удовлетворение, доставя на тялото жизнена енергия, кураж и увереност, носи стабилност и търпение, стимулира остротата на ума, логическото мислене и поддържа клетъчната интелигентност.

Метаболизмът според конституцията

Хармоничен метаболизъм се налага в организма само ако Vata, Pitta и Kapha се намират в баланс и хармония с индивидуалната конституция. В случай на дисбаланс на Vata доша, метаболизмът става неправилен и причинява храносмилателни нарушения, метеоризъм, запек, диария или чревен колит. Тя може също така да причини болки в гръбначния стълб, ишиас, гингивална рецесия, сухота на кожата и емоционална нестабилност, проявена като възбуда, безпокойство, несигурност и страх. Когато Pitta доша е раздразнена, метаболизмът става по-бърз и причинява храносмилателни смущения, свързани със стомашна хиперацидност, гадене, диария и възпаление на храносмилателния тракт и черния дроб, придружени от чувство на гняв и враждебност. В резултат на прекомерна Kapha доша, метаболизмът се забавя и предизвиква стагнация на храносмилането, слуз в стомаха, алергии, респираторни проблеми, наднормено тегло, високо кръвно налягане и диабет, както и чувство на умора, сънливост и физическа слабост.

Chyawanprash

Един от най-ефективните Rasajana еликсири е Chyawanprash поради богатото му съдържание на аюрведични билки, които имат адаптогенен ефект, като: tinospora cordifolia, centella asiatica, sania somnifera, asparagus racemosus, emblica officinalis, terminali chebula, terminalia bellirica, ocimum sanctum, curcuma longa, tribulus terrestris, piper longum, boerhaavia difusa или glycyrrhiza glabra.

Подмладяване и ревитализация

-10% 40,92 лв.
първоначална цена: 45,47
-+

Грижа за кожата

-10% 41,82 лв.
първоначална цена: 46,47
-+

Грижа за косата

-10% 40,02 лв.
първоначална цена: 44,47
-+

Наднормено тегло и отслабване

-10% 41,82 лв.
първоначална цена: 46,47
-+

Диабет и диабетна диета

-10% 54,86 лв.
първоначална цена: 60,96
-+

Спорт и фитнес

-10% 41,82 лв.
първоначална цена: 46,47
-+

Хормонален баланс при жените

-10% 41,82 лв.
първоначална цена: 46,47
-+

Виталност при мъжа

-10% 41,82 лв.
първоначална цена: 46,47
-+