Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те се използват с лечебна цел. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и по-благотворно влияние върху храносмилането, което е важно за правилното усвояване на полезните екстракти от хималайските билки. Отделните части на билките (цвят, плод, семена, стъбла, листа, кора и корени) се нарязват на дребно или се смилат, за да стане хомогенна смес, гарантираща ефективността на аюрведичните билки. За оптимален ефект от билковата отвара чаят трябва да се приема топъл, за предпочитане сутрин преди закуска, на обяд един час преди хранене и вечер преди лягане до възстановяване на желаните функции на организма.
Продължителността на употреба зависи от състоянието на организма и търсения ефект. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. При поддържаща терапия (веднъж на ден) чаят може да се приема неопределен период от време. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.
Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.
Приготвяне
Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 г) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода поне 10 минути. Билките за пречистване, се приемат препоръчително на празен стомах сутрин, половин час преди ядене, обяд и вечер преди лягане.
Препоръчителна доза
2 - 3 чаши на ден
Употреба
Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.
Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.
Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.
Съставки
curcuma longa, pterocarpus marsupium, terminalia chebula, santalum album
В края на 2009 г. пих чай SARPAGANDHA , защото кръвното ми налягане е доста нестабилно.След два месеца моето кръвно налягане се нормализира и се стабилизира в добро състояние.
Разговаряхме за моята операция и ми препоръчахте чай Нимба. Изпих два пакета. Макар че трябваше да се подложа на операция отново, чаят ми помогна да си очистя кръвта и след операцията всичко тръгна много добре.
Мой приятел ми даде чай за уринарните пътища и аз съм много доволен от него. Благодаря!
Чайовете са чудесни. Използвам ги за нарушения в уринарния тракт. Няма нужда от антибиотици. Благодаря.
Здравейте, чаят SHUNTI ме избави от моите дългогодишни персистиращи проблеми с газовете. Нищо друго не ми помагаше, само този чай!
Здравейте, използвам чай ARJUNA за сърдечна дейност в продължение на два месеца. Имам аритмия и чаят ми помогна. Не чувствам вече неравномерно сърцебиене и се чувствам добре.
От дълго време страдах от чревни спазми, придружени от шумно куркане в стамаха, посещавах лекарския кабинет на традиционния лекар, където ми беше препоръчан чай Гудучи, след един месец от употребата му, проблема почти изчезна.
Благодарение на чая Медика, лактацията на кърмата ми се е увеличила с 50%. Нищо не ми помогна преди като този чай.
Здравейте, ползвам чай за памет- BRAHMI и черен дроб - Каламега и аз съм много доволен от тях.Билковата комбинация в чая ви е удоволствие и за душата.
Здравейте, пия чай VATA повече от седмица, наистина е вкусен и ме успокоява.