Стомах и черва

  • Terminalia chebula оптимизира функциите на стомашно-чревния тракт
  • Спомага за общия имунитет на чревната флора
  • Terminalia bellirica влияе положително на храносмилането и чревната перисталтика
  • Спомага за редовната дефекация
  • Emblica officinalis хармонизира функциите на храносмилателния тракт
  • Zingiber officinale действа като антиоксидант и подпомага доброто храносмилане

Разгледайте естествената колекция от билки и ръчната изработка на чай в Непал

Категории: стомашни разстройства, лошо храносмилане, гастрит, коремни колики, чревен колит, чревни паразити, констипация и метеоризъм

-+
Цена: 13,49 лв.
Включен ДДС

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те се използват с лечебна цел. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и по-благотворно влияние върху храносмилането, което е важно за правилното усвояване на полезните екстракти от хималайските билки. Отделните части на билките (цвят, плод, семена, стъбла, листа, кора и корени) се нарязват на дребно или се смилат, за да стане хомогенна смес, гарантираща ефективността на аюрведичните билки. За оптимален ефект от билковата отвара чаят трябва да се приема топъл, за предпочитане сутрин преди закуска, на обяд един час преди хранене и вечер преди лягане до възстановяване на желаните функции на организма.

Продължителността на употреба зависи от състоянието на организма и търсения ефект. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. При поддържаща терапия (веднъж на ден) чаят може да се приема неопределен период от време. Направете една седмица пауза след завършването на всяка кутия чай.

Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Приготвяне

Аюрведичен чай: Оставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 г) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода поне 10 минути. Билките за подобряване функционирането на стомаха, отделителната система, уринарния тракт и половите органи, препоръчително се приемат 1 час преди хранене.

Препоръчителна доза

2 - 3 чаши на ден

Употреба

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на xималайските билки. Чаят се консумира като част от ежедневния на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чаят може да се използва за период от 1 до 3 месеца в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чайовете се пият отделно с един час интервал. Когато чаят се пие като стимулиращо или поддържащо средство, той може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект чаят се консумира топъл преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на aюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени. 

Съставки

terminalia bellirica, terminalia chebula, emblica officinalis, zingiber officinale, piper nigrum, tinospora cordifolia, cymbopogon citratus, glycyrrhiza glabra, elettaria cardamomum, syzigium aromaticum

Тегло

100 гр насипен чай

Подобни продукти

GUDUCHI

Храносмилане и Апетит

13,49 лв.
-+

PACHAKA

Отказване от зависимости

13,49 лв.
-+

TRIPHALA

Детоксикация на хронисмилателния тракт

13,49 лв.
-+

KARAVI

Хранителна нетолерантност и правилно храносмилане

13,49 лв.
-+

KHANA

Добро храносмилане

13,49 лв.
-+

CHYAWANPRASH

Здраве и имунитет

17,49 лв.
-+

Папая

Витамин A, C и ензими

9,49 лв.
-+