Вие сте тук

Стомашна детоксикация и хиперацидност

Стомашна детоксикация и хиперацидност
  • GUDUCHI успокоява хиперацидността на стомаха и раздразненото черво

  • ANNAPRASH подпомага доброто храносмилане и има благоприятен ефект върху стомашната лигавица при чувствителни хора

  • Напитката  AMALAKI Млад ечемик  допринася за алкализация и електролитен баланс на организма

Тази  аюрведична пречистваща терапия е подходяща за детоксикация на стомаха- в резултат на неговата хиперацидност, която се проявява чрез дразнене на хранопровода или „киселини“, оригване, анорексия, лошо храносмилане, гадене или повръщане. Повишената киселинност на храносмилателната система се причинява от неподходяща комбинация от храни, консумация на остри, кисели и стипчиви храни и течности, включително алкохол. В случай на остро дразнене, използвайте комбинация от продуктите, според нуждите си в рамките на няколко дни. Доказаните аюрведични комбинации от билки поддържат алкалността на тялото. В случай на дългосрочни проблеми се прилага за един месец, заедно с диетичния режим.

 

Категория: оригване, анорексия, гадене, повръщане, стомашна хиперацидност, киселини, диария.

-10% Цена: 35,97 лв.
Включен ДДС
първоначална цена 36,49

Съставки

Лечението включва Хималайски Аюрведичен чай Guduhi и aюрведичен еликсир Annaprash и напитка Амалаки млад ечемик

Препоръчителна доза

Препоръчителна доза (чай): 2-3 чаши на ден Препоръчителна доза (еликсири): 1 чаена лъжица (5g) 2 – 3 пъти дневно Да се приема сутрин на гладен стомах, през деня 1 час преди хранене и вечер преди заспиване.

Приготвяне

Поставете една чаена лъжичка билкова смес (около 2g) да ври в продължение на 3-5 минути или изсипете 250 ml вряла вода и оставете 10 минути да се запари. Консумирайте от 2 до 3 чаши на ден. Консумирайте по 1 чаена лъжичка (5 г) по 2-3 пъти дневно, в чист вид или с разтворено в чаша хладко мляко или вода. За да приготвите вкусна напитка, разбъркайте 1 чаена лъжичка (5 гр) в 250 мл топла вода. Приемайте сутрин на празен стомах, през деня - 1 час преди хранене и вечер - преди сън.

Употреба

Как да използвате Аюрведичните чаеве Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чая се консумира, като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чая може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай. Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим. В такъв случай, чаевете се пият отделно с един час интервал. Когато чая се пие като стимулиращо или поддържащо средство, билковата отвара може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чая се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители. Как да използвате Аюрведичните елексири Аюрведическите билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (dhatus) и пречистването на телесните системи (srotamsi).Те са част от подмладяващата и ревитализираща терапия за тяло и ум (rasajana).Традиционно се приемат с чаша топло мляко или вода, обикновено се използват в Аюрведичната медицина като проводник или среда (anupama) за приготвяне, употреба и по-добро асимилиране на полезния ефект от билкови добавки.Друга среда, която увеличава терапевтичната функция на билките(vehikula) включва мед, тръстиков или суров сироп, пречистено масло (ghee) или олио. Препоръчително е да се приема максимално два билкови еликсири едновременно.Повече еликсири могат да бъдат включени или заменени в рамките на един ден или седмица, в случай че ги използваме за нормализиране на обичайните симптоми на нарушен баланс на тялото или ума.За оптимален ефект използвайте само един еликсир и 1 час преди хранене.За по-комплекснаАюрведичнатерапия за възстановяване на тялото и ума, елексирите трябва да се използват за по-дълъг период от 1 до 3 месеца следвайки дозата, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от терапевтичното му функция и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса.

Заради сатвичните свойства, Аюрведчната медицинска система припознава хладното или варено мляко, като обичайна съставка влечебните рецепти.То намалява топлината на пита доша и успокоява бурните емоции. То също така е съществена храна и здравословен тоник за хора с преобладаваща Вата доша.Млякото способства образуването на жизнената силаojas, която е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Кафа доша.Хората с чувствително храносмилане и бавен метаболизъм могат да страдат от храносмилателни разстройства след консумация на мляко.В такъв случай, поставете малко количество джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън.Винаги избирайте домашно или биомляко.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C
Страна на произход: Непал, Индия