Вие сте тук

Аюрведична билкова ароматерапия

Различните аромати на билки, подправки и цветя се използват от Аюрведа като важна част от поддържането на психично здраве и благополучие. Билковата ароматерапия може да се използва за укрепване на праната (жизнената енергия) и по този начин да се поддържа цялостната устойчивост на тялото.

Билков инсенс за вашия дом

Билковата ароматерапия под формата на 100% натурален инсенс пречиства въздуха в дома или работното ни пространство. Ароматерапевтичната смес от билки е разработена в съответствие с концепцията за петте елемента, от които е сътворена нашата среда и чиято взаимна хармония има пряко влияние върху това как се чувстваме в нея.

Ръчно изработените ароматни пръчици съдържат само чиста смес от аюрведични билки и ароматно давиново дърво (Persea odoratissima), чиято дървесна текстура поддържа формата на пръчиците и им помага да изгарят равномерно. За разлика от останалите видове инсенс, тези ароматни пръччици не съдържат бамбукова пръчица, която би отделила остра миризма във въздуха, а димът им е много фин до незабележим. Лекото ухание на билките е приятно, ненатрапчиво и помага да усетите тяхната пречистваща сила и освежаващо докосване, което подобрява качеството на въздуха ни.

Индийското учение Васту и Петте елемента

Васту Шастра (vāstu śāstra) е ведическата наука за архитектурата и дизайна на храмове, сгради, къщи, градове, градини и обществени зони. Произлиза от същата ведическа цивилизация, която ни е завещала Аюрведа и Йога преди хиляди години. Докато йога асаните и дихателните техники на пранаяма се прилагат за хармонизиране вътрешния свят на човека, по подобен начин прилагането на Васту Шастра към заобикалящата ни физическа среда насърчава здравето, хармонията и баланса във външния ни живот.

Васту се основава на знанието за взаимодействието между петте природни елемента: земя (бхуми), въздух (ваю), огън (агни), вода (джала) и пространство (акаша), с които се работи за укрепване потока на жизнената енергия прана в дома. Всеки елемент съответства на определена посока на света, което помага да се определи подредбата на предметите в пространството. Също така Васту Шастра помага пространството да се разпредели на различни области спрямо дейностите от живота по такъв начин, че всички те да просперират. Според древното знание нашият ден започва и завършва в нашия дом и затова създаването на положителна атмосфера и установяването на хармония е изключително важно за благосъстоянието на нашия ум, тяло и дух.

 

Според природния елемент, който искате да подсилите във вашия дом или работно място, изберете от колекцията от 5 изключителни билкови васту инсенс:

 

 

  • AKASHA (пространство) - за създаване на хармония в пространството
  • VAYU (въздух) - за укрепване на потока от жизнена енергия
  • АГНИ (огън) - за топлината на семейното огнище
  • ДЖАЛА (вода) - за успех и просперитет в живота
  • BHUMI (земя) - за спокойна почивка и стабилност у дома

 

„По-малка от най-малкия живот, по-голяма от безкрайната необятност, душата диша в тайнственото сърце на човека.“ – Катха Упанишада

Related Products

АКАША

Хармония

8,99 лв.
-+

ВАЮ

Жизнена енергия

8,99 лв.
-+

АГНИ

Любов

8,99 лв.
-+

ДЖАЛА

Просперитет

8,99 лв.
-+

БХУМИ

Благоденствие

8,99 лв.
-+