Вие сте тук

Традиционни Аюрведични плодове

Сушените на слънце плодове са естествен източник на антиоксиданти, витамини и енергия. Те подобряват стомашно-чревното здраве, ревитализацията на телесните тъкани и засилването на имунната система.

Те също така действат като отличен тоник за здравословно функциониране на храносмилането, обмяната на веществата, черния дроб, кръвта, сърцето и мозъчната дейност. Те съдържат пет от шестте вкусове, разпознавани от нашето чувствително възприятие (кисело, сладко, горчиво, стипчиво и пикантно), които хармонизират трите биологични принципи на Вата, Питта и Кафа. Плодът амалаки съдържа широка гама от антиоксиданти (вещества, намаляващи окислителните процеси, отговорни за клетъчно стареене и некроза) и биофлавоноиди (витамини, подпомагащи устойчивостта на клетъчните мембрани срещу проникването на вредни вещества под формата на свободни радикали), и висока концентрация на жизненоважни аминокиселини. Той е богат на много минерали и витамини, като например калций, желязо, фосфор, каротин, витамини С, В1 и В2.

Свежите аюрведически плодове се нарязват на малки късчета, поставят се на естествена светлина в тръстиков сироп, който служи като най-добрата естествена среда за запазване на дълъг срок на годност, и след това се сушат на слънце. Този традиционен процес дава възможност да се поддържа максимална полза от всички благоприятни за здравето хранителни вещества на плода, както и неговата сочност и вкус.

Захарната тръстика е огромно растение, съдържащо до 20% захар в своите стъбла, която, като краен продукт на фотосинтезата, се състои от захароза, фруктоза и глюкоза. Първоначално тя се дестилира в сладък сок, като под формата на гъст сироп се получава от изцедените стъбла, от който след това се получава естествената тръстикова захар чрез процес на кристализация. Аюрведическата медицина я използва като средство или среда (анупана) за подготовката, използването и по-доброто усвояване на билковите ефекти. Естественият тръстиков сироп, който се среща в плодовете амалаки, манго, папая, плодове от хлебно дърво, ананас и банан, поддържа храненето на телесна тъкан и служи като отличен естествен консервант.

 

АМАЛАКИ натурално

Имунитет и стомах

9,49 лв.
-+

АМАЛАКИ роза

Имунитет и психическо равновесие

9,49 лв.

АМАЛАКИ джинджифил

Имунитет и дихателни пътища

9,49 лв.
-+

АМАЛАКИ кардамон

Имунитет и храносмилане

9,49 лв.
-+

АМАЛАКИ канела

Имунитет и сърдечно-съдова система

9,49 лв.
-+

АМАЛАКИ лимонена трева

Имунитет и възстановяване

9,49 лв.
-+

Манго

Витамин C, A & бетакаротин

10,79 лв.
-+

Хлебно дърво (Джакфрут)

Витамин C, A и протеини

9,89 лв.
-+

Папая

Витамин A, C и ензими

9,49 лв.
-+

Гуава

Витамин A, C и фибри

9,49 лв.
-+