Жизненост и мъжественост

SHUKRAPRASH

Аюведични хранителни еликсири

  • Tribulus terrestris подобрява функцията на мъжката полова система
  • Оптимизира функцията на пикочните пътища
  • Asparagus racemosus е полезен за репродуктивите тъкани и органи
  • Активира хормоналната система
  • Zingiber officinale възстановява жизнената енергия
  • Withania somnifera укрепва организма по време на умора, слабост и изтощение
  • Emblica officinalis укрепва цялостния имунитет

Authentic AyurvedaВижте как се приготвят топлите напитки и aюрведичните еликсири от плода Амла

-+
Цена: 16,49 лв.
Включен ДДС

Shukraprash е хранителен билков еликсир, който стимулира жизнеността и оптималните функциите на мъжката полова система. Увреждането на тази тъкан се причинява от изчерпване на енергийните нива на тялото, което води до умора, жизнена слабост, импотентност, понижен имунитет, възпаление на простатата и уринарната система и други заболявания на репродуктивните органи. Репродуктивните тъкани шукра и артава  съдържат в себе си съставки на всички тъкани и отговарят за възпроизводството.

Препоръчителна доза

1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно, отделно или с чаша хладко мляко или вода, преди хранене. За да приготвите напитката, смесете 1 чаена лъжица (5 г) в 250 мл гореща вода.

Употреба

Аюрведичните билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (дхатус) и пречистването на телесните системи (шротамси). Те са част от подмладяващата и ревитализираща (възстановяваща) терапия за тялото и ума (расаяна). Традиционно те се използват с чаша топло мляко или вода, често използвани в Аюрведичната медицина като благоприятна среда (основа) - (анупама) за приготвяне, използване, насочване и по-добро усвояване на  билковите добавки. Други средства благоприятстващи и повишаващи терапевтичното функциониране на билките (вехикула), включват мед, тръстика или суров тръстиков сироп, пречистено масло (гхи) или олиа.

Препоръчваме да използвате максимум два билкови еликсира едновременно. Повече еликсири могат да се сменят през ден или седмица, в случай че ги използвате за нормализиране на общи симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптималния им ефект използвайте един еликсир, един час преди хранене. За по-комплексна терапия, която включва възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период - от 1 до 3 месеца, следвайки  дозировката, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от неговото терапевтично функциониране и съответства на aюрведичните свойства на шест вкуса.

В Аюрведичната медицинска система като често срещана съставка на здравните рецепти се използва хладко или преварено мляко благодарение на неговите сатвични свойства. То намалява топлината на Пита доша и успокоява бурните емоции. Освен това има и съществена подхранваща функция и действа като здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото засилва образуването на жизнена сила оджас, което е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане или бавен метаболизъм  може да имат оплаквания от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай сложете малко джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Био млякото от органично производство винаги е за предпочитане.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

emblica officinalis, tribulus terrestris, zingiber officinale, withania somnifera, asparagus racemosus, glycyrrhiza glabra, sesamum indicum (семена), piper nigrum, Гии (пречистено масло), палмов сироп

Тегло

200 г билково сладко

Подобни продукти

VARUNA

Бъбреци и пикочни пътища

VARUNA
13,49 лв.
-+

KUDZU

Мускулен растеж

KUDZU
13,49 лв.
-+

RAJANI

Координация и функциониране на нервната система

RAJANI
13,49 лв.
-+