Кости и стави

ASTHIPRASH

Аюведични хранителни еликсири

  • Tinospora cordifolia е от голяма полза за подвижността на ставите
  • Zingiber officinale допринася за здравето на костите и ставите
  • Помага за освобождаване на напрежението и сковаността
  • Curcuma longa допринася за оптимално състояние на ставите и костите
  • Калцият подобрява състоянието на мускулите и хрущялите
  • Подпомага поддържането на костите и зъбите нормални
  • Triticum aestivum поддържа снабдяването с витамини и минерали
  • Emblica officinalis подпомага здравословното функциониране на храносмилателната система

 

Authentic AyurvedaВижте как се приготвят топлите напитки и aюрведичните еликсири от плода Амла

-+
Цена: 16,49 лв.
Включен ДДС

Asthiprash е хранителен билков еликсир, който оптимизира състоянието на костната тъкан и ставите. Увреждането на тази тъкан се причинява от недостатъчно количество на минерали в организма и на замърсяване на стомашно-чревния тракт. Това води до болки в ставите, артрит, ревматизъм, остеопороза, липса на калций, проблеми с щитовидната жлеза, костни издатини, възпаление на мускулните сухожилия, кариес, косопад, несигурност и инат.

Препоръчителна доза

1 чаена лъжица (5 г) 2 – 3 пъти дневно, отделно или с чаша хладко мляко или вода, преди хранене. За да приготвите напитката, смесете 1 чаена лъжица (5 г) в 250 мл гореща вода.

Употреба

Аюрведичните билкови еликсири подобряват изхранването на телесните тъкани (дхатус) и пречистването на телесните системи (шротамси). Те са част от подмладяващата и ревитализираща (възстановяваща) терапия за тялото и ума (расаяна). Традиционно те се използват с чаша топло мляко или вода, често използвани в Аюрведичната медицина като благоприятна среда (основа) - (анупама) за приготвяне, използване, насочване и по-добро усвояване на  билковите добавки. Други средства благоприятстващи и повишаващи терапевтичното функциониране на билките (вехикула), включват мед, тръстика или суров тръстиков сироп, пречистено масло (гхи) или олиа.

Препоръчваме да използвате максимум два билкови еликсира едновременно. Повече еликсири могат да се сменят през ден или седмица, в случай че ги използвате за нормализиране на общи симптоми на нарушен баланс на тялото или ума. За оптималния им ефект използвайте един еликсир, един час преди хранене. За по-комплексна терапия, която включва възстановяване на тялото и ума, еликсирите трябва да се използват за по-дълъг период - от 1 до 3 месеца, следвайки  дозировката, посочена на етикета. Специфичният вкус на всеки еликсир представлява част от неговото терапевтично функциониране и съответства на aюрведичните свойства на шест вкуса.

В Аюрведичната медицинска система като често срещана съставка на здравните рецепти се използва хладко или преварено мляко благодарение на неговите сатвични свойства. То намалява топлината на Пита доша и успокоява бурните емоции. Освен това има и съществена подхранваща функция и действа като здравословен тоник за хора с преобладаваща Vata доша. Млякото засилва образуването на жизнена сила оджас, което е същността на здравата имунна система, свързана с ефективното присъствие на Kapha доша. Хората с чувствително храносмилане или бавен метаболизъм  може да имат оплаквания от храносмилателни разстройства след консумация на мляко. В такъв случай сложете малко джинджифил, карамфил, кардамон, канела или индийско орехче в млякото за подобряване на храносмилателния огън. Био млякото от органично производство винаги е за предпочитане.

Пазете далече от деца. Не превишавайте препоръчаната доза. Не използвайте като заместител на балансираното хранене. Съхранява се на сухо място под 25°C. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

Съставки

emblica officinalis, tinospora cordifolia, curcuma longa, mentha arvensis, zingiber officinale, phoenix dactylifera (плод - фурми), triticum sativum, piper longum, cinnamomum zeylanicum, cymbopogon citratus, coral calcium, Гии (пречистено масло), палмов сироп

Тегло

200 г билково сладко

Подобни продукти

SLESAKA

Подвижност на ставите

SLESAKA
13,49 лв.
-+

SHALARI

Уринарен метаболизъм и стави

SHALARI
13,49 лв.
-+

GOKSHURA

Отпускане на мускулите на врата и гърба

GOKSHURA
13,49 лв.
-+

BHRINGARAJ

Грижа за косата

BHRINGARAJ
13,49 лв.
-+

KANTAKARI

Зъби и венци

KANTAKARI
13,49 лв.
-+