Сила от планината

SHERPA
  • Zingiber officinale повишава жизнеността по време на умора и регенерира физическа сила
  • Withania somnifera тонизира мускулите и енергизира
  • Cinnamomum zeylanicum подпомага циркулацията на кръвта и освежава тялото

Шерпите от хималайския регион Солу Кумбу произхождат от Източен Тибет. Те са любезни, жилави и силни хора, които познават хималайските билки и техните свойства много добре. Правилните билкови комбинации дават на шерпите силата на 1000 яка по пътя им нагоре в планината. 

Цена: 6,87 лв.
Включен ДДС

Съставки

elettaria cardamomum, asparagus racemosus, withania somnifera, cinnamomum zeylanicum (кора), glycyrrhiza glabra, cinnamomum zeylanicum (листа), piper nigrum, zingiber officinale

Тегло

50 гр насипен чай

Препоръчителна доза

1 - 5 чаши на ден

Приготвяне

Поставете една чаена лъжичка от билковата смес (2 g) да ври в продължение на 3 - 5 минути или запарете в 250 мл вода за поне 7 минути.

Употреба

Хималайските билки традиционно се варят в продължение на 3 до 5 минути в случай, че те служат като средство за оптимизиране на психическите и телесни функции. Така отварата има по-силен ефект, по-мек вкус и благотворно влияние върху нашето храносмилане, което позволява правилното усвояване на полезните екстракти на Хималайските билки. Чая се консумира, като част от ежедневния ни режим на прием на течности, за период до възстановяване на съответните функции на организма. Ако правите билкова терапия, чая може да се използва за период от 1 до 3 месеца, в съответствие с дневната доза, посочена на етикета. Направете една седмица пауза, след завършването на всяка кутия чай.

Препоръчително е да се приемат максимум два вида чай едновременно. За намаляване на симптомите при общи заболявания, в случай на психичен и телесен дисбаланс, могат да се включат повече видове чай в дневния или седмичен режим . В такъв случай, чаевете се пият отделно с един час интервал. Когато чая се пие като стимулиращо или поддържащо средство, билковата отвара може да се приема за неопределен период. За оптимален ефект, чая се консумира топъл и преди хранене. Специфичният вкус на всеки чай е част от неговия терапевтичен ефект и съответства на Аюрведичните свойства на шестте вкуса. В тази връзка не се препоръчват подсладители.

Подобни продукти