Вие сте тук

Натурален японски инсенс

Традиционните натурални японски смеси съдържат разнообразни билки, дървета, кори от дървета, смоли, мъхове и подправки. Първите ароматни рецепти са записани преди 1000 години. Целта на създаването им е била да пречистят енергията на мястото, да предизвикат съзерцателна атмосфера и да задълбочат хармонията между човека и природата.

Инсенса се произвежда по традиционен японски начин, предаван по линията на семейна традиция. Базова съставка на ароматните пръчици е субтропичното дърво Persea, заедно с бяло и червено сандалово дърво. Всички отделни съставки се смачкват в еднообразна смес и след това се смесват с вода. Получената паста се пресира през малки кръгли отвори, за да се получат дълги тънки ивици, които се нарязват, изсушават и поставят за няколко месеца, за да узреят. Периодът на узряване в суха среда е от съществено значение за постигането на богат цветен аромат. Hikali Koh и Kenmei Do са колекциите от най-въздействащи аромати, приготвени по традиционните рецепти от най-добрите японски майстори на инсенс, които ни отвеждат в света в изкуството и поезията, живописната природа, красивите градини и храмове на японската култура и събуждат естествено чувство на смирение и лекота.